Parfums voor oudere vrouwen

Parfums voor oudere vrouwenAls je op het internet zoekt naar parfums die geschikt zijn voor oudere vrouwen, dan kom je niet veel tegen. Het lijkt wel alsof er een soort taboe ligt op het toeschrijven van bepaalde geuren aan de oudere generatie. Waarschijnlijk omdat oudere mensen minder parfums kopen dan jongeren en dat daardoor de verkoopcijfers van parfums zouden dalen wanneer de geuren bestempeld wordt als ‘geuren voor ouderen’. Het kan ook zijn dat oudere mensen zelf geen geur willen kopen dat speciaal voor hen bestemd is, want veel vrouwen gebruiken parfum om zich aantrekkelijk én jong te voelen. Hoe dan ook, wij vinden dat er toch een lijstje te vinden moet zijn met parfums die veel oudere vrouwen lekker vinden en qua geuropbouw ook goed bij ouderen passen.

Verschil geuren voor jonge vrouwen en oudere vrouwen

Hoewel er altijd uitzonderingen zijn, houden jongere vrouwen over het algemeen meer van vluchtige, frisse, bloemige geuren en vinden oudere vrouwen zwoelere, zwaardere, meer oriëntaalse geuren lekker. Vaak passen geuren zoals omschreven ook beter bij die generatie. Oudere vrouwen hebben meer meegemaakt, hun hormonale balans is anders en ook de huid neemt geuren anders op. De veranderde hormonale balans zorgt voor een andere lichaamsgeur, wat er voor zorgt dat parfums een andere uitwerking hebben. Dan is er nog de middenklasse, de vrouwen tussen de 30 en de pakweg 45 jaar. Deze vrouwen hebben geen specifieke passende geur die bij ze past. Afhankelijk van hun ervaring, voorkeur en persoonlijkheid kan het zijn dat een jeugdig geurtje nog prima bij ze past, maar het kan ook zijn dat een voller, sensueler oriëntaals parfum al heen goed tot zijn recht komt. Wel is het zo dat deze vrouwen voor andere parfums kiezen dan de oudere generatie, simpelweg omdat ouderen niet alleen een geur kiezen die bij ze past, maar ook die ze al jaren lang gewend zijn te kopen. Ze zijn veel meer merkentrouw dan de 30ers en 40ers.

Slava Zaitsev – Maroussia

Maroussia
Maroussia is een bekende geur die veel wat oudere vrouwen graag gebruiken. Maroussia voldoet aan alle kenmerken van een passende geur voor oudere vrouwen. De geur is vrij zwaar, oriëntaals en tijdloos. De geurnoot die overduidelijk naar voren komt is die van musk, een geur die in veel ‘ouderen geuren’ verwerkt is. Maroussia is vrijwel overal te verkrijgen en bestaat al sinds 1992. Veel vrouwen gebruiken deze geur dan ook al meer dan 10 jaar. In de top van de geur zit Aldehyde, Perzik, Bergamot en Oranjebloesem. Het hart van de geur wordt gevormd door Anjer, Heliotroop, Orchidee, Lis, Tuberoos, Ylang-Ylang, Lelietje-van-dalen en Jasmijn. De basis tenslotte, is die van Sandelhout, Muskus, Amber, Benzoë, Tonkaboon, Civet, Ceder en Vanille.

Dolce & Gabbana pour Femme

Dolce & Gabbana pour FemmeDeze geur is zeker niet alleen populair onder oudere vrouwen, maar is daar wel degelijk geschikt voor. Dolce & Gabbana pour Femme is een vrij zware geur, met topnoten van Aldehyde, Mandarijn, Fresia, Basilicum, Bergamot en Klimop. De hartnoten zaijn Koriander, Oranjebloesem, Lelie, Gember, Jasmijn, Roos, Gerbera en Lelietje-van-dalen. De basis van de geur bestaat uit Sandelhout, Muskus, Vanille en Tonkaboon. Ook hier speelt de muskus weer een belangrijke rol.

Chopard – Wish

Chopard - WishEen wat lichtere geur die toch ook heel geschikt is voor oudere dames, is Wish, van Chopard. Mijn moeder (62) heeft Chopard standaard beneden in de kast liggen en af en toe gebruik ik er ook wat van, want het is een geur die voor zowel de midden- als oudere generatie goed werkt. Wish lijkt een vrij nieuwe geur, maar is toch alweer op de markt sinds 1997. De topnoten zijn Kokosnoot, Robinia, Wilde Aardbeien, Rozenhout, Kruisbes en Kamperfoelie. De hartnoten bestaan uit Honing, Lelietje-van-dalen, Viool, Orchidee, Heliotroop en Melk. De basis wordt gevormd door Patchoulie, Sandelhout, Wierook, Amber, Caramel en Vanille.

Dit bericht is geplaatst in Parfum Weetjes met de tags , , , . Bookmark de permalink.