Parfum-tips: anti-vervlieging

Parfum op je PolsenHoe snel een luchtje vervliegt hangt van een aantal eigenschappen van de geur af. Is het een eau de cologne, dan vervliegt de geur sneller dan dat van een eau de toilette, die weer sneller vervliegt dan een eau de parfum, die vervolgens weer eerder vervliegt dan een echt parfum. Daarnaast ligt het aan je huidtype of je een geur lang vasthoud of niet. Maar er zijn meer zaken die het vervliegen vertragen dan wel bevorderen en die zal ik bespreken in dit artikel.

Parfum op een net gedouchte huid

Je denkt misschien dat het de schone huid is die zorgt voor het langer houdbaar blijven van je luchtje. Het zijn echter de open poriën die het hem doen. Een parfum trekt namelijk het beste in als je poriën volledig openstaan. Een warme douche of bad zorgt hiervoor. Een goede stoomsessie is ook een ideale manier om ervoor te zorgen dat je geurtje urenlang aanwezig blijft.

Luchtjes houden van warme plekjes

Het klinkt misschien een beetje smerig, maar hier bedoelen we gewoon mee je hals, je nek, achter je oorleller, je polsen en de binnenkant van je ellenbogen. Op die laatste na redelijk normale plekken om een geurtje op te sprayen dus. Spuit in het vervolg dus ook eens wat op de binnenkant van je ellenbogen!

Eau de toilettes en wrijfgedrag

Veel mensen zijn gewend om na het opspuiten van parfum op een van hun polsen er met hun andere pols overheen te wrijven. Doe dit niet. Door het wrijven wordt de oppervlakte vergroot, wat zorgt voor snellere (alcohol)verdamping. Daarnaast wordt de lichaamstemperatuur verwarmd, waardoor geurontwikkeling wordt versneld.

Parfums zijn gek op water

Dan moet je water niet meteen te letterlijk nemen, maar denk aan een goed hydraterende creme of lotion. Smeer je na een lekkere warme douche dus goed in met bodylotion en gezichtscreme en spray daarna je parfum op. Niet wrijven, goed laten drogen en je ruikt de rest van de dag heerlijk!

Dit bericht is geplaatst in Parfum Weetjes. Bookmark de permalink.