Hoe kies je je reisparfums?

Parfum Pagoda VietnamWaarschijnlijk zit je koffer al vol genoeg zonder die lastige glazen parfumflacons, maar toch wil je een paar luchtjes meenemen om je extra zomers te voelen overdag en extra verleidelijk voor tijdens de zwoele avonden. Maarja, welke luchtjes kies je dan?

Koop je parfums in het land van bestemming

Het is een goed idee om op je vakantiebestemming een parfum aan te schaffen en direct te gebruiken. Kies een luchtje dat je nog nooit gebruikt hebt, dan is het meteen een ideaal souvenier. Het luchtje zal je bij thuisgebruik namelijk direct weer herinneren aan je vakantie. Let er wel op dat je je geen nep-luchtje laat aansmeren!

Pas je luchtje aan op je type vakantie

Parfums voor tijdens de reis

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar er bestaan echt luchtjes met een zeker ‘reis-aroma’. Luchtjes met leder en iris bijvoorbeeld, wanen je zo op een vliegveld of eindbestemming, met je reiskoffer nog in de hand. Denk eens aan Kelly Caleche van Hermès, of de wat meer oosterse en zwaardere Shalimar, van Guerlain. Voor mannen is Chopard pour Homme van Chopard een goede keuze.

Parfums voor op stedentrips en andere stedelijke vakanties

Ben je op vakantie vooral van het restaurantje pakken en terrasje plegen, dan is een louter bloemig parfum voor overdag en een bloemig/muskus achtig parfum voor de avond zeer geschikt. Voor overdag is T van Tommy Hilfiger een goed idee en voor de avonden is BLV van Bvlgari aan te raden. Voor mannen is Le Bain van Joop! een geschikt parfum.

Parfums voor tijdens avontuurlijke/natuurlijke vakanties

Hou je meer van avontuurlijke en natuurlijke vakanties, dan passen aardse luchtjes er beter bij. Een zeer aards en natuurlijk luchtje voor overdag is Bambou, van Weil voor dames en Pi van Givenchy voor heren. Voor de avonden kun je kiezen voor Obesession Night voor heren en 273 van Fred Hayman voor dames.

Ben je een echt strandtype? Dan zou ik gaan voor zeer tropisch/exotische, fris/aquatische parfums, of een combinatie daarvan. Cool Water (Men of Women) van  Davidoff blijft een geschikt parfum voor de waterliefhebbers. Voor in de avonden is Marine Groove van Escada echt top voor dames en heren zou ik N0. 3 van Caron aanraden.

Dit bericht is geplaatst in Parfum Weetjes. Bookmark de permalink.