Zomerparfums

ZomerHoewel de zomer tot eind juli op zich heeft laten wachten en hij ook alweer snel onderbroken werd zijn er altijd een paar zomerse dagen om van te genieten.  Pas je parfum op deze dagen aan!

Parfums voor zomerse dagen

Bij een warme zomerdag hoort een fris en eventueel fruitig parfum. Let er op dat je niet kiest voor een geurtje met veel muskus, amber, of andere zware geurnoten, want daar zul je later op de dag spijt van krijgen. Zwaardere geuren en een warme, klamme, bezwete huid gaan niet goed samen. Je zult merken dat de geur al snel te overheersend wordt en je kunt zelfs misselijk worden van je eigen parfum. Dan heb je het meteen verpest voor de rest van het flesje, want ook in de winter zal die geur je dan doen walgen.
Een fris en/of fruitig luchtje met veel aquatische noten, frisse bloemen en eventueel fruit en lichte houtsoorten is een betere keuze. Denk bijvoorbeeld aan CKin2you van Calvin Klein of de ‘ gouwe ouwe’ Cool Water van Davidoff.

Parfums voor zwoele zomerse avonden

Een zwoele zomeravond gaat juist weer wel goed samen met muskusluchtjes. Een al te zware geur is nog steeds niet aan te raden, maar het hoeft (en kan beter) niet al te fris en fruitig te zijn. Zeker wanneer er een lekker windje staat en de temperatuur tot boven een aangename 18 graden is blijven hangen is een geurtje met witte muskus of amber heel geschikt. Geuren voor zwoele zomeravonden zijn Escada van Escada en Coco Mademoiselle van Chanel heerlijk.

Voor heren is voor overdag Intense Ultramarine van Givenchy zeer geschikt en voor ’s avonds Obsession Night van Calvin Klein.

 

Dit bericht is geplaatst in Parfum Merken. Bookmark de permalink.