Parfum Recensie – Valentina van Valentino

Valentina - ValentinoValentina van Valentino wordt aangeprijsd als sexy en sensueel, zeker door het model Freja Beha Erichsen die het geurtje belichaamt. Echt sexy en sensueel zou ik het toch niet noemen.

Geurkarakter van Valentina

Ook de flacon van Valentina is nog redelijk sensueel, al is het door de bloemetjes al iets te truttig en schattig om echt sexy te zijn.De flacon straalt met de stijlvolle vorm en zalmroze kleur wel luxe uit, een luxe die perfect past bij het couture merk dat Valentino natuurlijk is. Maar de geur is… anders.Het opent met de geur van iets wat lijkt op aardbei in combinatie met citrusen is heel even tandenknarsend zoet. De geur gaat echter snel over in zijn middennoten, die mild bloemig zijn. Mild in de zin dat het zo zacht is dat je erg dichtbij moet komen wil je ze ruiken. Voor iemand die daadwerkelijk dichtbij komt is het niet eens zo slecht, met een licht bitter en aards nootje dat tussendoor komt, maar echt een binnenkomer ben je er niet mee. De geur eindigd met een poederachtige muskusgeur die we kennen van zoveel luchtjes. Aangenaam, maar niets bijzonders.

Waarom zou je Valentina aanschaffen?

Mijn niet al te positieve geuromschrijving daargelaten is het een prima luchtje om cadeau te doen aan iemand van wie je niet precies weet van wat voor geur ze houdt. Valentina zal bij bijna iedereen in de smaak vallen, tenzij de mierzoete geur van de eerste twee minuten ze afschrikt.De kwaliteit van de geur is daarnaast dusdanig dat hij, hoe mild ook, lang blijft hangen. Dat mag ook wel voor die prijs..Een laatste reden om Valentina toch vooral te kopen is dat het merk nu eenmaal luxe uitstraalt en een bepaalde sfeer met zich meebrengt. Dat wil zeggen, als je daar gevoelig voor bent.

Dit bericht is geplaatst in Parfum Merken. Bookmark de permalink.