De aantrekkingskracht van Versace Bright Crystal

vbcVersace Bright Crystal is niet de nieuwste zomergeur. Versace Bright Crystal is niet eens zozeer onder de aandacht geweest van de media. Toch is deze geur van het Italiaanse mode- en parfummerk enorm populair. Wat is het geheim van deze geur? Dat proberen we in dit artikel wat te ontrafelen.

De Kracht van het Imago

Hoewel populaire parfums enorm van elkaar kunnen verschillen, hebben ze een aantal zaken gemeen. Ten eerste komen de meest verkochte parfums bijna altijd van een zeer bekend merk. Denk aan Coco Mademoiselle van Chanel, aan J’adore van Dior en in dit geval Bright Crystal van Versace. Wat maakt dat zeer bekende en befaamde merken meer parfums verkopen?

Uiteraard staan deze merken bekend om de kwaliteit van hun producten, maar dat is niet het enige. Parfums dragen net als kleding bij aan je imago, veel meer dan bijvoorbeeld make-up dat doet. Het is niet voor niets dat er bij de verkoop van parfums zoveel geld wordt besteed aan het ‘gezicht’ van het merk en de reclame die erbij hoort. Wie parfum koopt, koopt imago.

Fruit, fruitiger, fruitigst

Hoewel mannen op citrusfruit na meestal weinig van fruit moeten hebben in hun parfums, kunnen vrouwen er geen genoeg van krijgen. Bijna alle populaire parfums hebben veel fruitnoten als ingrediënten. Opvallend veel populaire geuren hebben overigens een fruitige boven- en middentoon, maar sluiten af met een meer muskusachtige geur.

Versace Bright Crystal bijvoorbeeld heeft topnoten van Yuzu, Granaatappel en Water, middennoten van Lotus, Magnolia en Pioenroos en sluit af met Muskus, Mahoniehout en Amber.

De Ideale Combinatie

Parfumeurs proberen altijd om de ideale combinatie van geuren te krijgen. Het combineren van de juiste ingrediënten is daarvoor niet voldoende. Ook de hoeveelheid van elk ingrediënt speelt een grote rol. Ten slotte is het ook nog belangrijk om te letten op de ‘houdbaarheid’ van de geuringrediënten.

Je kunt nog zo’n heerlijke combinatie hebben uitgevonden, als de helft van de geur alweer vervlogen is na een paar minuten blijft er misschien niet veel meer over van je geur. Versace Bright Crystal is een geur die lang houdt, maar niet weeïg wordt, zoals je dat soms hebt met sterk muskusachtige geuren.

De X-factor van Versace Bright Crystal

Topgeuren hebben een bepaalde X-factor. De X-factor zorgt ervoor dat het parfum boven de andere parfums uitsteekt. Wat is de X-factor van Versace Bright Crystal? Om dat zeker te weten zou je eigenlijk een enquête moeten houden onder de vele liefhebbers. Maar uiteraard hebben wij van parfum-vergelijk daar zo onze eigen theorie over.

Versace Bright Crystal is een geur die zowel je dochter als je moeder een lekkere geur vindt. Misschien blinkt Bright Crystal juist wel uit doordat het zo’n allemansvriend is. Een geur draag je voor jezelf, maar het zijn anderen die de geur blijven ruiken. Wanneer ik Bright Crystal draag krijg ik regelmatig een complimentje. Ik denk dat dat voor veel vrouwen een reden is om deze geur zeer te waarderen.

Dit bericht is geplaatst in Parfum Merken. Bookmark de permalink.