Voorstel om parfumingrediënten aan banden te leggen

parfum-geurnotenDe Europese Commissie heeft een verbod op 3 soorten moleculen die gebruikt worden om bepaalde geurnoten als eikenmos te maken voorgesteld. Dit verbod zou volgens de commissie moeten worden ingesteld om consumenten te beschermen tegen mogelijke allergische reacties.


De Commissie is met het voorstel gekomen na een uitgebreid onderzoek naar parfumingrediënten en allergische reacties. De aanbevelingen uit het onderzoeksrapport waren van dien aard dat de Commissie dit voor de parfumindustrie zware voorstel heeft gedaan.


De aanbevelingen van het rapport waren echter nog strenger. Aanbevolen werd om 12 substanties te verbieden, waaronder citral, coumarine, tonkaboon, eikenmos, boommos en eugenol.
Deze ingrediënten vind je momenteel in veel parfums, waaronder Chanel’s No.5 en Dior’s Miss Dior.


Naast het verbod op bepaalde ingrediënten, is ook voorgesteld om het te verplichten om alle ingrediënten op het etiket te plaatsen.


“We moeten een manier vinden om de consumenten te beschermen, maar ook schade aan de parfumindustrie te voorkomen,” zei een woordvoerder van Neven Mimica, European Commissioner for Consumer Safety.
Aan het einde van dit jaar zal duidelijk worden of het voorstel aangenomen zal worden of niet.

Bron: Reuters, 13 februari 2014

Dit bericht is geplaatst in Kort nieuws. Bookmark de permalink.